Fai della Paganella - Dolce Vita şi ospitalitate italiană!

Deja în secolele trecute Fai della Paganella a fost un punct de întâlnire important în Paganella şi la începutul sec. XIX au apărut pionierii schiului pentru a explora acest domeniu şi pistele sale. Este plin astăzi de instalaţii pe cablu modere şi instalaţii de producere artificială a zăpezii. În plus aici veţi găsi şi cele mai frumoase peisaje din întregul Trantino - de cunoscut la o drumeţie sau la o plimbare cu snow-mobilul. Situarea în zonă însorită pe platou, liniştea şi farmecul deosebit al Fai della Paganellas vă vor fermeca şi pe dumneavoastră!

Nici în ceea ce priveşte Après-Ski nu veţi duce lipsă de nimic: cum este de aşteptat într-o localitate din Italia puteţi experimenta aici Dolce Vita şi mâncarea bună pe care o servesc numeroasele restaurante şi refugii sau vă relaxa la o cafea pe una din terase. Viaţa de noapte vă aşteaptă în "Artcafé la Floca" sau la "Discoteca Shuttle", unde puteţi dansa şi petrece până în zori. Dacă căutaţi ceva mai dinamic vizitaţi centrul sportiv al Andalo, unde vă aşteaptă printre altele un patinoar dar şi "AquaIn", centrul de Spa şi Cosmetică cu piscină acoperită. Aici vizitatorii se pot răsfăţa cu un masaj sau pur şi simplu profita de saună şi baia de aburi. Cei care iubesc natura au la dispoziţie un total de 30 km trasee pentru drumeții de iarnă. Traseul trece prin cele cinci sate ale platoului și Parcul Natural Adamello-Brenta. Sau vă încercaţi abilităţile pe Cross Country, un parcurs de aventură cu poduri suspendate şi multe alte elemente.

Cu skipass-ul "Paganella" vă stau la dispoziţie 35 km de pârtii (inclusiv schi de rută) şi 18 instalaţii pe cablu la altitudini între 1030 şi 2125 m. Din Andalo şi învecinata Fai della Paganella ajungeţi repede şi fără probleme la domeniul schiabil variat. În porţiunile de la atitudini mai reduse duc prin păduri idilice de conifere. Pârtiile în marea lor majoritate un grad de dificultate mediu sau redus, sunt ideale pentru familii, aspect completat de cele două instalaţii pentru copii, Pinocchio Club, o "grădiniţă la zăpadă" în Rindole şi Paganella Fun Park, un parc de 2 hectare. Legendara pârtie de cupă Mondială "3-Tre" este însă pregătită pentru experţi, care doresc să se măsoare cu "eroi" cum ar fi Zeno Colò, care în anul 1950 a scris aici adevărată istorie sportivă. Puteţi încerca şi coborârea olimpică de 5 km, care acoperă 1075 m diferenţă de nivel. Chiar şi echipa naţională de schi a Statelor Unite şi-a stabilit centrul de training european aici, unde se antrenează sportivii pentru disciplinele de combinaţie, super-g şi slalom gigant. Variante minunate cu zăpadă adâncă găsiţi la vârful Paganella, iar boarderii pot profita de snowpark-ul Dosson. Skipass-ul "Combi (5+1)" este valabil pentru toate pârtiile din domeniul schiabil Paganella timp de 5 zile iar pentru o zi puteţi alege una din următoarele domenii schiabile: Folgarida-Marilleva, Madonna di Campiglio, Pinzolo, Passo del Tonale, Pejo, Monte Bondone sau Folgaria.

Regiunea Paganella oferă oaspeţilor săi un total de 8 km de pârtii de schi fond, dintre care 3 km sunt mai degrabă uşori şi 5 km intermediari. Cea mai lungă pârtie de schi fond duce de la Andalo Priori la şi în jurul lacului Andalo şi măsioară în total nu mai puţin de 5 km. Cu pârtia "Girolago" este acoperit şi segmentul pârtiilor cu nocturnă - deschisă până la ora 21:00!

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Hotel Fai, Fai della Paganella, Italia