Skipass inclus!
Mörtschach - Schi pe cel mai înalt munte al Austriei!

Frumoasa localitate Mörtschach se află la o altitudine de 950 m şi este înconjurată de masivul impozant al Grossglockner, Dolomiţii Lienzer şi grupele Schober şi Kreuzeck. Aproape de natură vă puteţi relaxa aici şi vă aduna forţele sau face excursii de descoperire. Cu o suprafaţă de cca. 1.856 km² parcul Naţional Hohe Tauern este cea mai mare zonă de rezervat natural din zona Alpilor şi cuprinde printre altele gheţari impresionanţi şi pereţi stâncoşi. Şi în apropiere de Mörtschach veţi găsi numeroase destinaţii interesante pentru excursii, cum ar fi biserica din Heiligenblut, Franz-Josefs-Höhe, traseu de educaţie naturală Aster Moos sau fermecătorul orăşel Lienz cu numeroase posibilităţi de cumpărături.

În Mörtschach nu veţi avea parte de plictis! După distracţia pe pârtie vă aşteaptă de exemplu tradiţionalele localuri cu delicioase specialităţi, aşa numitele Kärntner Schmankerln. Excursii interesante vă oferă Parcul Naţional Hohe Tauern. Ice-stock (asemănător curling), plimbări cu rachetele de zăpadă sau săniuş pot fi şi ele practicate aici pentru şi mai multă varietate. Celor care caută adrenalină le stă la dispoziţie cascada îngheţată pentru căţărări. În Mörtschach şi împrejurimi se organizează diverse evenimente şi concerte de-a lungul întregului an pentru şi mai multă distracţie şi agrement. În staţiune vă aşteaptă magazine tradiţionale cum ar fi atelierul artizanal unde, pe lângă vizită şi cumpărături, puteţi încerca şi dvs. meşteşugul. Muzee cum ar fi cel dedicat minelor de aur sau Schmutzerhaus vă aşteaptă cu diferite expoziţii. Iubitorii de shopping profită de o vizită la atractivul oraş Linz, cu multe posibilităţi de cumpărături.

Prin skipass-ul "Großglockner" vă stau la dispoziţie 55 km de pârtii cu zăpadă sigură şi în special libere, precum şi 13 instalaţii pe cablu între 1301 şi 2989 m altitudine. Aici, la poalele celui mai înalt munte din Austria (3798 m) şi în panorama montană unică ofertele pentru schiori, snowboarderi şi carveri sunt practic nelimitate. Ideale pentru primele alunecări pe plăci sunt pârtiile largi de la Sonnenanl şi Fleissalm, în schimb pârtia abruptă de la vârful Schareck la Fallbichl este o adevărată provocare chiar şi pentru cei cu multă experienţă. Datorită faptului că cea mai mare parte a pârtiilor se află deasupra limitei de vegetaţie există şi pentru fanii modalităţilor Off-Piste posibilitatea de a face o “excursie” pe zăpadă adâncă chiar de lângă pârtii. O experienţă unică este călătoria de la staţia intermediară Roßbach-la Fleissalm cu instalaţia în care duce prin un fost tunel de transportare a apei. Freeride Arena am Grossglocknernu lasă nimic de dorit. Între Gjaidtroghöhe la 2989 m şi satul de munte Heiligenblut la 1204 m se află diverse runs pentru schi şi snowboard care abia aşteaptă să le descoperiţi. Pe mai mult de 15 km² freeriderii se pot da după pofta inimii. Pentru tururi de schi ideal este în special Parcul Naţional Hohe Tauern. Refugiile rustice din domeniul schiabil vă aşteaptă cu delicatese tipice, în peisaj unic. Ideal şi pentru familii şi cei care îşi doresc o vacanţă liniştită.

Domeniul pentru schi fond în nu este foarte mare – în schimb de calitate superioară şi foarte bine îngrijit! Vă aşteaptă 17 km dedicaţi disciplinei nordice, în Heiligenblut, la cca. 15 km depărtare. "Sonnblick" este foarte potrivită pentru începători, deoarece acoperă la 3 km lungime doar 50 m de diferenţă de altitudine. Pârtia Möllloipe din Großkirchheim este cu ai săi 8 km cea mai lungă din regiunea Heilingenblut. Ruta la altitudine cu 2 km de la Fallbichl este ceva mai exigentă dar totuşi uşor de terminat. Aici vă aşteaptă la 2 200 m altitudine o vedere fantastică asupra munţilor. Dacă încercaţi pentru prima oară puteţi lua şi cursuri de schi fond. Cea mai lungă pârtie al acestei reţele din jurul Heiligenblut este Glocknerloipe cu 5 km lungime.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Gasthof Fair, Grossglockner, Austria

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
verifica
4
verifica
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
verifica
9
10
11
12
13
14
verifica
15
verifica
16
17
18
19
20
verifica
21
verifica
22
23
verifica
24
25
26
27
verifica
28
29
30
verifica
31