Familienferiendorf Kirchleitn Großwild

Bad Kleinkirchheim Austria
Bad Kleinkirchheim - Sport şi refacere!

La furca Alpilor Gurktal, între partea superioară a văii valea Gurktal şi lacului Millstätter See, la cca. 1100 m altitudine se află staţiunea nu foarte mare dar plină de viaţă Bad Kleinkirchheim şi învecinata şi înzăpezita St.Oswald. Bad Kleinkirchheimnu este doar o staţiune termală ci şi una din cele mai îndrăgite pentru sporturi de iarnă din Austria: în 1978 au avut prima oară loc aici competiţii ale cupei mondiale FIS de schi. Petreceţi un concediu binefăcător în natura minunată şi răsfăţaţi-vă cu bunătăţile culinare regionale oferite de diversele locale. În plus regiunea are pregătite pentru dvs. din punct de vedere al sporturilor de iarnă destule coborâri variate, atât provocări pentru experienţa dvs. cât şi pentru alunecări domoale! Soarele străluceşte, munţii sunt acoperiţi de zăpadă şi cerul albastru face inimile schiorilor să bata mai tare - un adevărat clişeu în sensul bun al cuvântului. Băile termele moderne sunt calificate oficial ca Resort Spa Alpin şi oferă contragreutatea perfectă de relaxare după o zi la schi. Cu skipass-ul inclus puteţi alege între a petrece ziua pe pârtie sau la Therme Römerbad- în fiecare zi vă permite accesul fie la pârtii, fie la terme.

Combinaţia dintre ospitalitatea carintiană şi fermecătorul ambient romantic al refugiilor şi cabanelor din Bad vor tenta chiar şi pe unii din schiorii foarte pasionaţi să facă o mică pauză şi în timpul zilei. Foarte populare sunt printre altele terasa "Nock In" la St. Oswald sau rusticul "Zum Weltcup Poldl". Aici puteţi să exersaţi pentru distracţia care urmează la numeroasele baruri cu umbrele sau la îndrăgitul punct de întâlnire al boarderilor, "Sundowner". Motto-ul Bad Kleinkirchheims "De pe Munte la Termă" este o recomandare de urmat. Aici atât de mult se învârte în jurul conceptului de refacere, încât localitatea a fost oficial desemnată ca una din cele mai bune staţiuni balneare din Alpi. Termele Römerbad de la poalele Kaiserburg folosesc apele minerale ale munţilor Nockbergen şi vă încălzesc muşchii obosiţi cu calde şi aburinde 34 de grade. Dacă doriți totuși să faceţi mai multă mişcare, aveţi posibilitatea să exploraţi munţii din jur pe sania trasă de cai sau pe una din cele patru derdelușuri. Pe lângă toate acestea vă stau la dispoziţie şi patinoare, curling la Sportarena şi nu mai puţin de 60 km de drumeţii prin peisajul superb.

În Bad Kleinkirchheim/St. Oswald aveţi acces la 103 km de pârtii şi 24 de instalaţii pe cablu între 1000 şi 2055 m altitudine! Pe Kaiserburg (2055 m), Nockalm (1870 m) şi Brunnach (1908 m) pârtiile sunt atât de largi încât toţi schiorii şi snowboarii vor găsi porţiunea ideală. Boardercross-ul de la instalaţia Kaiserburg şi domeniul de zăpadă adâncă şi de free-ride de la instalaţiile Mulde şi Hirschsprunglift sunt potrivite în special pentru snowboarderi şi free-styler. Cei cu mai puţină experienţă se duc pe Nockberg mai sus de St. Oswald. Pantele largi şi bine pregătite sunt ideale pentru carving. Pentru cei cu mai multă experienţă recomandăm coborârea de Cupă Mondială Klammer, numită după campionul olimpic şi fost campion mondial Franz Klammer, o formă frumoasă de a vă pune forma la încercare pe 3,2 km de pârtie. Domeniul schiabil oferă oaspeţilor săi în plus şi Wi-Fi la staţiile de vale şi cabine exclusive termale şi masaje cu saună, chiar la pârtie! Skipass-ul vă permite să alegeţi între o zi pe pârtie sau una petrecută la termele Römerbad - este valabil pe zi fie pentru una din activităţi, fie pentru cealaltă.

În vale la Bad Kleinkirchheim frumoasa pârtie de 8 km Römerloipe (1.050 - 1.180 m) îi aşteaptă în special pe schiorii mai ambiţioşi, recompensându-i însă cu o vedere incredibilă asupra munţilor Nockberg. Pârtii mai mici şi mai uşoare trec în schimb pe la marginea staţiunii St. Oswald. De la Bad Kleinkirchheim aveţi acces şi la cei 42 km km de pârtii de schi fond de la Gnesau, Ebene Reichenau.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Familienferiendorf Kirchleitn Großwild, Bad Kleinkirchheim, Austria